Rendőrségi

2015.05.19. 10:29

Lezárt nyomozás: cigit kértek, nem kaptak, ütöttek

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai vádemelési javaslattal zártak le egy rablás miatt indított nyomozást.

A nyomozás során megállapított adatok szerint a 21 éves Ny. János és a 20 éves M. László 2015. április 6-án 16 óra körüli időben egy veszprémi lakótelepen található élelmiszerbolt mellett felszólítottak egy 23 éves férfit, hogy adjon nekik cigarettát és öngyújtót. A sértett ennek nem tett eleget, ezért a két fiatalember közösen bántalmazni kezdte őt. A férfi megpróbált az ütlegelés elől kitérni és eközben mobiltelefonján értesíteni tudta a rendőrséget a történtekről.

A kiérkező járőrök perceken belül elfogták a helyszín közelében Ny. Jánost és M. Lászlót, akiket előállítottak a rendőrkapitányságra. A gyanúsítottak elszámoltatása során kiderült, hogy a sértettől már egy korábbi alkalommal is vettek el erőszakkal dohányárut.

Az ügyben kétrendbeli rablás bűntett és egy rendbeli könnyű testi sértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprémi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a napokban befejezte. Az eljáró hatóság az ügy iratait vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!