Rendőrségi

2017.01.18. 09:32

Kutyás járőr akcióban Várpalotán

Várpalota – Több mint 10 éve nem szolgált kutyás járőr a Várpalotai Rendőrkapitányságon, ezért a kollégák és a környéken élők is nagy örömmel fogadták a közelmúltban szolgálatba állt Borsos Dávid rendőr főtörzsőrmestert és négylábú társát. Marshallt.

Szabó Péter Dániel

– Évek óta próbálta kiharcolni a Várpalotai Rendőrkapitányság, hogy újra legyen kutyás járőr a városban és környékén. Végül tavaly augusztusban elkezdhettem a tanfolyamot, s a Dunakeszi Oktatási Központból származó, a gyermekeim kérésére Marshall névre keresztelt kutyámmal végül decemberben tettünk sikeres vizsgát. Négylábú társam a járőr, illetve a nyomkövető kutya feladatait is el tudja látni, így a jövőben nagy segítsége lehet a kapitányságnak – mondta el lapunk kérdésére Borsos Dávid rendőr főtörzsőrmester . A Várpalotai Rendőrkapitányság körzeti megbízottja hangsúlyozta, régi vágya volt, hogy kutyás járőrként szolgáljon, valójában ezért választotta évekkel ezelőtt a rendőri hivatást.

Borsos Dávid főtörzsőrmester régi vágya volt, hogy kutyás rendőrként szolgáljon

A napokban a polgárőrséggel karöltve a péti szőlőhegyen járőrözött a páros, akit örömmel fogadtak a helyiek. Az ott élő Mártha Miklósné elmondta, örülnek, hogy végre kutyás rendőr is szolgál a környéken, nagyobb biztonságban érzik így magukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!