Rendőrségi

2015.09.29. 08:34

Közös akció a kerékpárral közlekedő gyerekek biztonságáért

A Várpalotai Rendőrkapitányság és az Ősi Polgárőr Egyesület tagjai közös akciót szerveztek a kerékpárral közlekedő gyerekek biztonsága érdekében.

A rendőrök és a polgárőrök 2015. júliusában és augusztusában a Ősiben a kerékpárral közlekedő gyermekeket ellenőrizték. Az ellenőrzés kiterjedt a jármű kötelező tartozékainak meglétére, a műszaki állapot felmérésére. A hiányosságokról adatlapot töltöttek ki, amelyet a program résztvevői a kerékpárral közlekedő gyermek hozzátartozója részére eljuttattak. A rendőrök és a polgárőrök a program során ellenőrizték még az egyéb közúti közlekedési szabályok betartását is.

A résztvevő szakemberek közösen értékelték a nyári szünidő eredményeit, majd 2015. szeptember 28-án eredményt hirdettek az Ősi Általános Iskolában. Az első osztályos tanulók bizonyultak a legszabályosabban közlekedőknek, ezzel elnyerve a „Legszabályosabban közlekedő osztály” címet. Magyar László és a Tollner Tibor polgárőrök fényvisszaverő karszalagot ajándékoztak a gyerekeknek. Bartók Judit címzetes rendőr százados az iskolásoknak játékos formában tartott előadást a biztonságos és szabályos közlekedéssel kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!