Rendőrségi

2016.05.05. 07:18

Közlekedésbiztonsági felkészítő a nyári szünetre

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársa felhívta a gyerekek figyelmét a kerékpáros fejvédő sisak viselésének fontosságára és a láthatósági mellény használatának szabályaira.

A Veszprémi Rendőrkapitányság megelőzési előadója 2016. május 4-én közlekedésbiztonsági foglalkozást tartott a Dózsa György Általános Iskola negyedik osztályosainak, amelyen az iskolások megismerkedtek a legfontosabb – kerékpárosokra vonatkozó – közlekedési szabályokkal. Közösen megbeszélték a jármű kötelező felszereltségét, a közlekedés szabályait (járdán, úttesten, kerékpárúton, kerékpársávon, lakó-pihenő övezetben), valamint a kerékpáros közlekedés tilalmait. Külön kitértek a kerékpáros fejvédő sisak viselésének fontosságára és a láthatósági mellény használatának szabályaira a kerékpáros közlekedésben. A foglalkozás célja az volt, hogy a gyermekek felkészítésével megelőzhetőek legyenek a közúti közlekedési balesetek a közelgő nyári szünetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!