Rendőrségi

2015.06.25. 06:55

Kiskorú lányt futtatott prostituáltként a jánosházi férfi

A Veszprémi Járási Ügyészség kerítés bűntette, kitartottság és közokirat-hamisítás bűntettének előkészülete miatt emelt vádat egy 50 éves jánosházi illetőségű férfival szemben, aki 2011-2012-ben Németországban és Belgiumban lányok – köztük kiskorú személy – futtatásával több mint 2 millió forintra tett szert.

A vádiratban foglaltak szerint a férfi az egyik Veszprém megyei településen ismerkedett meg a tizennyolc év alatti, nevelőszüleitől megszökött lánnyal, akit rávett, hogy a jobb élet és több pénz reményében vele és családjával Németországba utazzon, s ott prostituáltként dolgozzon.

A fiatal lány egy, a férfi által bérelt stúdióban kezdett dolgozni, aki azután néhány nap elteltével egy belgiumi bordélyházba vitte. A lány itt mintegy két hétig dolgozott prostituáltként, majd visszakerült Németországba, megkeresett pénzét azonban mindkét helyen teljes egészében a vádlottnak kellett átadnia.

A férfi tisztában volt azzal, hogy a lány még nincs tizennyolc éves, ezért a már nagykorú testvérének személyi igazolványát megszerezte, hogy szükség esetén egy rendőri intézkedésnél azzal igazolja magát. A lány végül mintegy másfél hónap elteltével megszökött a vádlottól, és egy németországi városban bujkált, ahol rendőrök találtak rá, és állították elő.

A férfi a vádbeli időszakban két másik nőt is dolgoztatott prostituáltként a németországi stúdióban, akik a megkeresett jövedelmük felét adták át neki. Az ügyfeleket a vádlott szerezte, újságban és az interneten adott fel hirdetéseket. Az elkövető az egyik lányt szintén elvitte Belgiumba, ahol keresete felét helyben a lakás külföldi tulajdonosa, negyedét pedig a vádlott kapta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!