Rendőrségi

2016.01.22. 08:41

Kevesebb sérült, és ittas

A Veszprém Megyei Baleset-megelőzési Bizottság kedden tartotta a 2015-ös évi tevékenységét értékelő ülését a főkapitányságon.

Heffler Péter

Csökkent a sérüléses balesetek, illetve az ittas okozók száma is a tavalyi évben, derült ki az MBB keddi, tavalyi évet értékelő ülésén. Anda György rendőr ezredes, a megyei főkapitány rendészeti helyettese, az MBB elnöke nyitotta meg a keddi ülést, mely egy perces néma felállással kezdődött Németh Tamás tűzoltó ezredes, az MBB egykori tagjának emlékére, aki 2015-ben közlekedési balesetben vesztette életét.

A megemlékezés után Reiter Barnabás rendőr alezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály vezetője, a bizottság ügyvezető elnöke beszámolót tartott a 2015. évben bekövetkezett közlekedési balesetekről, azok kiváltó okairól. Előadásából kiderült, hogy a balesetek több mint negyven százalékának kiváltó oka gyorshajtás volt 2015-ben. Továbbá a balesetek közel hatvanszázalékában a személygépkocsival közlekedők, míg három százalékban gyalogosok is okozóknak számítottak a tavalyi évben.

Az ülésen a bizottság többi tagja és az együttműködő partnerek is értékelték a saját szakterületük szemszögéből a 2015-ös évet, és tettek javaslatokat a balesetmentes közlekedés elősegítésének érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!