Rendőrségi

2015.09.28. 15:58

Késsel fenyegette a feleségét menekítő férfit, fegyház helyett börtönt kapott

Veszprém – Tíz év fegyház helyett hét év börtönt szabott ki a Győri Ítélőtábla arra a férfire, aki volt felesége életére tört.

Mátételki András

A 64 éves P. Lajos tíz évvel ezelőtt kötött házasságot, ám három év múlva italozása és agresszív magatartása miatt elváltak. Később mindketten helyre kívánták állítani a kapcsolatot, ám a férfi féltékenysége miatt egyre durvábban viselkedett: volt hogy kedvesét ököllel ütötte, máskor gázriasztó pisztollyal fenyegette meg. Amikor 2011. július 24-én megüzente volt felesége, hogy a csatár-hegyi hétvégi házból kidobálta a holmijait, az egyik szomszéd sietett a nő segítségére. Összepakoltak, majd kocsival elindultak este a városba. A feldühödött vádlott végig a nyomukban volt: háromszor nekiment autójával az előtte haladó Suzuki Vitarának, amely végül felborult, az ő kocsija egy kandelábert kidöntve állt meg. Ekkor a vádlott elővette a 10 centiméter pengehosszúságú zsebkését, s az asszonyát szállító férfit „Most megdöglesz!” felkiáltással megfenyegette. A gépkocsiban tartózkodó nő sokkos állapotba került. A Veszprémi Törvényszék többek között emberölés bűntettének kísérlete miatt 10 év fegyházra ítélte a férfit, amit a Győri Ítélőtábla – több enyhítő körülményt figyelembe véve – hét év börtönbüntetésre mérsékelt. A döntés jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!