Rendőrségi

2015.04.23. 12:06

Illegálisan kötötték vissza a gázt

A veszprémi rendőrök a napokban fejezték be a nyomozást annak a veszprémi férfinak és nőnek az ügyében, akik albérletükben kötötték vissza illegálisan a szolgáltató által korábban kikötött gázvezetéket.

A nyomozás során megállapított adatok szerint a 49 éves B. Éva és a 41 éves Sz. Zoltán Veszprém belvárosában béreltek ki közösen egy lakást 2009 májusában. Amikor 2013. év végén elmaradtak a bérleti díj és rezsi megfizetésével, a tulajdonos a szolgáltatótól kérte a gázellátás megszüntetését az ingatlanban.

A mérőóra leszerelését követően Sz. Zoltán és B. Éva a gázcsonkot egy áthidaló csővel, engedély nélkül visszakötötte a lakás bemenő vezetékére. Ezt követően a gázt hónapokig vételezték, több tízezer forint értékben. Az ügyben lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a Veszprémi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya befejezte. Az ügy iratait vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek.

Címkék#lopás#gáz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!