Rendőrségi

2016.10.15. 11:39

Idős házaspárt gondozott, közben pénzt lopott tőlük

Egy ajkai nő közel egymillió forintot lopott el, a rendőrök tetten érték.

Egy idős házaspártól egy hónap alatt összesen közel egymillió forintot lopott el egy 21 éves ajkai beteggondozó. A fiatal nő hetente több alkalommal ápolta otthonukban az időseket, akiknek megtakarított pénzéből lopott el alkalmanként több százezer forintot.

Amikor az idős asszony észrevette, hogy több százezer forint hiányzik az elrejtett pénzükből, a gondozónőre gyanakodott. A házaspár hozzátartozója 2016. október 14-én meglátogatta a sértetteket, és mielőtt távozott volna a 21 éves nő a lakásból, értesítette a rendőrséget, mivel észrevette, hogy több mint százezer forint tűnt el a házaspár félretett pénzéből.

Fotó: rendőrség

A kiérkező rendőrök még a háznál igazoltatták a gondozónőt, akinél több mint kétszázezer forintot találtak - ebből közel százezer forintot aznap vett magához –, amit lefoglaltak, majd a nőt előállították a helyi rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozók a házkutatás során a nőtől több mint háromszázezer forintot foglaltak le.

A gyanúsított ellen lopás miatt indított nyomozást az Ajkai Rendőrkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!