Rendőrségi

2015.07.26. 14:10

Hiába hívott azonnal segítséget a párja, nem lett meg a vízibicikliről vízbe esett férfi

Szlovákiai magyar pár férfi tagja tűnt el vízibicikliről a Balatonban, a Napló információi szerint. Úgy tudjuk: egy másik vízibiciklis egyből a segítségére sietett, de hiába.

Prevics Éva

A Napló úgy tudja: egy középkorú szlovákiai magyar férfit ért szerencsétlenség szombaton a Balatonon, amikor a balatonfüredi kempingnél vízibiciklijéről a vízbe esett vagy ugrott, majd elmerült. Információink szerint a férfi párjával a kempingben nyaralt, vízibiciklit bérelt majd a parttól néhány méterre, a kemping kikötő területének vonalában a vízibicikliről a vízbe került és elmerült. Úgy tudjuk: a vízibiciklin volt párja is, aki amikor látta, hogy a férfi nem bukkan fel a víz felszínén, azonnal segítséget kért a közelben tartózkodó más vízibiciklisektől. A segítségükre siető vízibicikliről egy magyar férfi többször alámerült, hogy megkeresse a szerencsétlenül járt férfit, de hiába.

A kemping vezetője nem akart nyilatkozni az ügyben, a kemping vízibicikli - kölcsönzőjének munkatársa Brunner Balázs annyit mondott: az érintettek szombaton háromnegyed kettőkor béreltek nála csúszdás vízibiciklit fél órára.

A kemping strand határán kívül, a kemping kikötőjének vonalában a nyílt vízen merült el a férfi

A férfi keresésére indultak a vízimentők is, de eddig nem találták meg. Úgy tudjuk a férfi párja, sokkos állapotban volt a történtek után, vasárnap reggel rokonok vitték haza a balatonfüredi kempingből.

Szombaton szintén Balatonfüreden, a kikötő közelében egy vitorlásról került valaki a vízbe, aki ugyancsak elmerült. Tar Mihály a VMSZ szóvivője a Naplónak elmondta: vasárnap délelőtt feltehetően rátaláltak a vitorlázó holttestére, de azonosítását a rendőrség végzi, ami még folyamatban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!