Rendőrségi

2015.05.06. 19:17

Hárommillió forintnyi árucikket loptak el egy pápai üzletből

Vádemelési javaslattal zárta le a Pápai Rendőrkapitányság a K. Richárd, valamint négy hozzátartozója ellen folytatott nyomozást, akik megalapozottan gyanúsíthatóak azzal, hogy 2015. februárban 15 alkalommal károsították meg az egyik pápai áruházat.

A nyomozás során megállapított adatok szerint az elkövetés idején az üzletben pénztárosként dolgozó K. Richárd rokonai és barátai vásárlásánál a termékeknek csak egy részét vezette fel a vásárlólistára, a többit kifizetés nélkül engedte tovább. A férfi a regisztrált termékek közül többet utólag kitörölt a pénztárgépből. A lopással okozott kár körülbelül 3 millió forint. A házkutatások során közel 100 eltulajdonított tisztálkodószert, ruhaneműt, vegyi árut, élelmiszert, állateledelt és virágföldet foglaltak le a nyomozók, amelyeket visszaadtak az áruháznak. A rendőrök előállították a Pápai Rendőrkapitányságra és gyanúsítottként hallgatták ki K. Richárdot, valamint négy társát, akik beismerő vallomást tettek. Az eljáró hatóság a lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Veszprémi Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!