Rendőrségi

2017.06.02. 13:54

Három a gyilkos – Prevenciós napot szervezett a rendőrség

Pápa - Prevenciós napot szervezett Három a gyilkos címmel a Pápai Rendőrkapitányság a helyi Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskolában.

Polgár Bettina

Az immár második alkalommal megrendezett program a három fő halálos baleseti ok, a gyorshajtás, az ittas vezetés, valamint a passzív biztonsági eszközök használatának elmulasztása köré csoportosult.

Fotó: Pápai Rendőrkapitányság

Varga Balázs rendőr alezredes, a Pápai Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője rámutatott, az összes pápai középiskolát meghívták az eseményre, melynek célcsoportját a 17-18 éves, friss jogosítvánnyal rendelkező, vagy a vezetői engedély megszerzése előtt álló fiatalok adták. A közlekedésrendészeti osztály vezetője kiemelte, a pápai járás útjain történt baleseteket is feldolgozó előadásokat kimagasló érdeklődés mellett tartották meg.

– Nagyon fontosnak tartottam, hogy a diákok részt vegyenek ezen az előadássorozaton a nyári szünidő megkezdése előtt. A friss jogosítvánnyal rendelkezők esetében nagyobb a rizikófaktor a balesetek bekövetkezését illetően, hiszen még nincs kellő tapasztalatuk a járművezetésben. Emellett a közelmúltban több olyan baleset is történt a pápai járás útjain, amelyeket ittas vezetők okoztak. Az előadásokon olyan balesetekről beszéltem a diákoknak, amik hasonló korúakkal történtek, hogy megmutassam, hamar bekövetkezhet a baj – hangsúlyozta Varga Balázs.

Az esemény alkalmával a fiatalok baleset-megelőzési kisfilmeket is megtekinthettek, kipróbálhatták az úgynevezett részeg szemüveget, valamint a biztonsági öves szimulátort, melyet a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság biztosított. A rendezvényre vendégelőadó is érkezett: Varga Gyula igazságügyi orvos szakértő a kulturált alkoholfogyasztásról, továbbá az alkohol közlekedési balesetekben betöltött szerepéről szólt elgondolkodtató célzattal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!