Rendőrségi

2016.05.31. 19:09

Hamisított jogosítvánnyal vezetett autót

Balatonfüred – Pénzbüntetésre ítélte a bíróság azt a fiatalt, aki hamis ukrán jogosítványt mutatott fel, amikor igazoltatták.

Marton Attila

Az eset tavalyelőtt augusztusban történt, amikor a hölgy ismerőse Mercedesét vezető G. Dávidot a rendőrök Balatonfüred belterületén igazoltatták a hajnali órákban. Mivel látszott a fiatalemberen, hogy kissé ittas, az egyenruhások megfújatták vele az alkoholtesztert, ami 0,09 milligramm/ liter értéket mutatott. Elkérték tőle a jogosítványát, amiről kiderült, hogy hamis, Ukrajnában állították ki. A vádlott hamis vezetői engedélyét a rendőrség akkor elkobozta. A 30 éves férfi vallomásában arról beszélt, hogy barátja beszélte rá, hogy a közeli országban csináltassa meg a jogosítványát. Ott egy ötnapos oktatáson vett részt, mondta, amiért ötszáz dollárt fizetett. A törvényszéken született meg a végső döntés: G. Dávidot közokirat-hamisítás bűntette miatt 100 ezer forintra büntették, amit öt részletben fizethet meg. A férfi nem először állt bíróság előtt. Az elmúlt két évben ötször marasztalták el, legutóbb csalásért ítélték el Szolnokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!