Rendőrségi

2015.09.01. 13:05

Fokozott rendőrségi ellenőrzés lesz Veszprémben hétfőig

A rendőrkapitányság vezetője fokozott ellenőrzést rendelt el a Veszprémi Rendőrkapitányság illetékességi területén.

A veszprémi rendőrkapitány a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény 30.§-a alapján fokozott ellenőrzést rendelt el 2015. szeptember 3-án 8 órától 2015. szeptember 7-én 20 óráig a Veszprémi Rendőrkapitányság illetékességi területén, kiemelten Veszprém Megyei Jogú Város közterületeire.

A fokozott ellenőrzés célja a közrend, a közbiztonság fenntartása a jogellenes cselekmények elkövetésének megelőzése, megakadályozása, az elkövetett szabálysértések, bűncselekmények felderítése, különös figyelemmel a lakásbetöréssel kapcsolatos jogsértésekre.

Az ellenőrzés keretében a rendőrök személyeket igazoltathatnak, ruházatukat, járművüket átvizsgálhatják, a közbiztonságra veszélyt jelentő eszközöket, anyagokat lefoglalhatják.

A rendőrség mindent megtesz annak érdekében, hogy a fokozott ellenőrzés az állampolgárokat ne zavarja, célja kizárólag a jogsértő cselekmények megelőzése, illetve megakadályozása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!