Rendőrségi

2015.04.23. 13:11

Figyelik az orvvadászokat, védik az erdőket

Elkötelezett a rendőrség az erdők, a természet védelméért, amelyre nagy szükség van az ilyen jellegű értékekben is bővelkedő Veszprém megyénkben – hangsúlyozta Miklósi György főhadnagy, a Veszprémi Rendőrkapitányság (VRK) közrendvédelmi osztálya körzeti megbízotti alosztály vezetője a Hajag-vidéki Vadásztársaságnál, szerdán, amelyen részt vett mások mellett Ipsits Csaba városi rendőrkapitány.

Kovács Erika

A VRK és a Veszprém Megyei Vadászkamara találkozóján Léman Imre, a Hajag-vidéki Vadásztársaság  elnöke többek között arról beszélt, hogy összesen 9800 hektár tartozik hozzájuk, ahol elsősorban az orvvadászat, a szemételhelyezés okoz gondot. Külön kitért arra, hogy sokat jelent az, hogy a rendőrökkel együtt rendszeresen járják a területet, aminek legfőbb célja az említett problémák megelőzése.

Fotó: rendőrség

Miklósi György rendőr főhadnagy tájékoztatta a jelenlévőket arról a munkáról, amit a rendőrség folyamatos ellenőrzéseivel a társszervekkel együtt az erdők, a természet védelme érdekében végez. A találkozón a kamara képviseletében valamennyi vadásztársaság felvázolta, hogy náluk miből adódik a legtöbb feladat, milyen segítségre van szükségük. Ennek érdekében a találkozón  jelen lévő körzeti megbízottak a hozzájuk tartozó vadásztársaságok képviselővel megbeszélték a teendőket, a legfőbb feladatokat. Veszprém megye vadásztársaságainál az illegális vadászaton és a szemetelésen kívül az engedély nélküli agancs gyűjtés, fakitermelés, motorozás és quadozás jelent még problémát. A résztvevők ezután ellenőrzés keretében közösen járták be a Veszprémi Rendőrkapitányság illetékességi területén található erdőterületeket.

A márkói programhoz hasonló találkozót és bejárást szerveztek szerdán Dabronyban, a Somló-tája Vadásztársaságnál is a Pápai Rendőrkapitányság, a megyei vadászkamara, a Bakonyerdő Zrt.  és a helyi vadásztársaságok részvételével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!