Rendőrségi

2015.06.25. 12:14

Fegyver engedély nélkül

Veszprém – Orvhalászat vétsége, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat a Tapolcai Járási Ügyészség egy 54 éves férfival szemben.

Kovács Erika

Társának orvhalászat vétsége miatt kell bíróság elé állnia – közölte a Veszprém Megyei Főügyészség. A vádirat szerint a két férfi 2014. november végén Badacsony előtt, a parttól 1200 méterre horgászott az egyikük vitorlás kishajójáról. Tiltott eszközzel és úgynevezett sorhoroggal összesen 18 darab fogassüllőt és egy darab angolnát fogtak mintegy 48 000 forint értékben. A horgászat után a badacsonyi vitorláskikötőbe hajóztak, ahol a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság Keszthelyi Rendőr-őrsének járőrei ellenőrizték őket. A házkutatáson a egyiküknél egy forgótáras pisztoly, egy puska, valamint számos töltény is előkerült, melyek tartására – két darab sörétes vadásztöltény kivételével – a férfi nem rendelkezett engedéllyel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!