Rendőrségi

2017.03.24. 07:39

Többször lopott a devecseri erdőből a nagycsaládos asszony - a kivágott fát fűtésre használta

Ajka - Elkobozták a kézifűrészt attól az asszonytól, aki fát lopott egy devecseri erdőből. Az Ajkai Járásbíróság gyorsított eljárásban tárgyalta az ügyet.

Penk Tímea

Egy nagycsaládos nő február végén húszezer forint értékű akácfát vágott ki. A büntetlen előéletű, hat általános iskolai osztályt végzett közhasznú munkás elmondta, hogy két-három napig járt ki az erdőbe, a kivágott fát fűtésre használta. A nyomozás során az erdőben tizenkét csonkot észleltek, a fa egy részét az elkövetőnél megtalálták, így az alacsony elkövetési értékű kár egy része meg is térült. A vádlott a tettét elismerte és megbánta.

A bíróság szabálysértési értékre, jogellenes fakivágással elkövetett lopás vétségében mondta ki a vádlott bűnösségét, akit egy év időtartamra próbára bocsátott. A bíróság rendelkezett a bűncselekmény elkövetéséül szolgáló eszköz elkobzásáról, valamint a kirendelt védői díjat állapított meg. Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!