Rendőrségi

2015.08.04. 16:36

Évente közel 300 riasztást kapnak a vízirendőrök

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság rendőrei évente 250-350 riasztást kapnak, melyek között nem létezik fontossági sorrend.

Heffler Péter

Nyáron a fürdőzők nagy száma miatt természetesen megnő a vízirendészek munkája is, akiknél minden riasztás egyforma, ugyanis minden esetben emberi életekről van szó. Megkeresésünkre Lengyel Tibor rendőr alezredes osztályvezető tájékoztatta lapunkat, hogy a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai évente változó, de több éves átlagban elmondható, hogy 250-350 fő közötti személy vízből mentését végzik.

Kühnle György kikötéshez készülődik a rendőrségi motorossal (Fotó: Kovács Erika)

- Számunkra nincs „kis mentés” és „nagy mentés” – ahogyan valószínűleg a bajba jutottak sem érzik „kicsit” vagy „nagyon” veszélyben magukat - árulta el Lengyel Tibor. - A 2015. július 25-ei viharban több mint ötven helyszínre küldés volt, ekkor a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai huszonegy személyt mentettek ki a tóból. Többen is lesodródtak a vízijárművekről, és életüket csak a gyors rendőri beavatkozásnak köszönhették, így halálos kimenetelű baleset a vihar során a Balatonon nem történt - tette hozzá az alezredes, aki fontosnak tartotta kiemelni, hogy idén több olyan eset is történt, amikor a fürdőzők felhevült testtel vízibicikliről, hajóról a vízbe ugrottak, és ennek következtében a Balatonban elmerültek és eltűntek, holttestüket csak hosszabb-rövidebb idő múlva sikerült megtalálni és kiemelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!