Rendőrségi

2015.05.05. 08:47

Vádemelési javaslat - Évekig nem fizette az albérletet, kétmilliós kárt okozott

Közel kétmillió forintos kárt okozott - a nyomozás adatai szerint - egy csopaki nő, aki évekig lakott úgy albérletben családjával, hogy nem fizetett bérleti díjat, valamint a közüzemi számla tartozásait sem egyenlítette ki.

Egy csopaki lakos tett feljelentést 2014 novemberében egy 38 éves nő ellen, aki 2013 augusztusában albérlőként beköltözött a lakásába, de nem fizetett bérleti díjat, valamint a közüzemi számla tartozásait sem egyenlítette ki. A nyomozók megállapították, hogy a nő az egyik közüzemi szolgáltató részére is kitöltött egy nyilatkozatot, majd a tulajdonos nevét saját kezűleg írta alá.

A büntetőeljárás adatai szerint a gyanúsított 2012 januárjában egy ugyancsak csopaki ingatlanba - szintén albérletbe - költözött családjával, de a bérleti díjat és a közüzemi számlákat ott sem fizette ki. A nő gyanúsítottkénti kihallgatása során a terhére rótt cselekmények elkövetését elismerte, és tételes beismerő vallomást tett.

A két rendbeli csalás bűntette, valamint egy rendbeli hamis magánokirat felhasználása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárás iratait a Balatonfüredi Rendőrkapitányság vádemelési javaslattal küldte meg a Veszprémi Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!