Rendőrségi

2016.02.01. 18:01

Eredményes együttműködés - Társszervek is támogatják a rendőrség munkáját

Pápa - Évértékelő megbeszélést tartott, továbbá a jövőbeni együttműködés részleteit egyeztette a Pápai Rendőrkapitányság az illetékességi területén tevékenykedő egyes rendészeti feladatokat ellátó szervezetekkel.

Polgár Bettina

A megbeszélésnek a Bakonyerdő Zrt. székháza adott otthont, ahova a hivatásos vadászok, erdészek, természetvédelmi őrök, mezőőrök, halőrök és közterület-felügyelők mellett a pápai járásban tevékenykedő polgárőrség képviselői is meghívást kaptak. - A 2012. évi kapcsolódó törvény szabályozza az egyes rendészeti feladatokat ellátó személyek tevékenységét. A polgárőrség civil szervezet, amely közbiztonsági, bűnmegelőzési feladatokat is ellát. Noha nem tartoznak az egyes rendészeti feladatokat ellátó személyek közé, ők a rendőrség egyik legfontosabb stratégiai partnerei - hangsúlyozta az eseményen Szappan Csaba rendőr alezredes, a Pápai Rendőrkapitányság vezetője.

Mint mondta, sok közös szolgálatot teljesítettek az elmúlt év során, melyek alkalmával szabálysértőket és bűncselekményt elkövetőket egyaránt tetten értek, hozzájárultak a térség közbiztonságának növeléséhez és a természeti értékek megóvásához, valamint az együttes jelenléteknek megelőző funkciója is volt. A rendőrkapitány hozzátette, a közterület-felügyelőkkel ellátott közös szolgálat elsősorban a belvárosra irányult, ahol ennek köszönhetően a közterületi szemetelés, az indokolatlan hangoskodás, a rendzavarások egyaránt visszaesetek.

Bauer Tibor, Szappan Csaba és Pap Gyula (balról jobbra) a hatékony együttműködés fontosságáról beszélt az évértékelőn
Fotó: Vallner Bettina

Pap Gyula, a Veszprém Megyei Vadászkamara elnöke rámutatott, a kamara számtalan ponton csatlakozik a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitánysághoz, és ebből kifolyólag a városi kapitányságokhoz is. - A vadásztanfolyamainkon az országban először voltak jelen vizsgáztatóként a megyei rendőr-főkapitányság munkatársai. Ez nem volt kötelező kitétel, a mi kezdeményezésünkkel indult útjára, és büszkék vagyunk rá, hogy beépül a törvénybe is - emelte ki Papp Gyula. A kamarai elnök megjegyezte, komoly problémát jelent számukra az orvvadászat, melynek visszaszorításához az együttműködés révén jelentős segítséget kapnak.

- Vándordíjat alapítottunk, melyet a természetvédelem területén legtöbbet teljesítő kapitányságnak ajánlunk fel. Ezt februárban, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság évértékelő gyűlésén adjuk át, továbbá megjutalmazunk két olyan kollégát, akik a közös projekt keretében egyéni eredményeket is fel tudnak mutatni. Számukra egy-egy herendi tálat ajándékozunk - árulta el Pap Gyula.

Bauer Tibor rendőr őrnagy, a Pápai Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályának vezetője megköszönte a megjelentek tavalyi évi munkáját, aktivitását. Hozzáfűzte, ez év januárjában már több közös szolgálata is volt a rendőrségnek az együttműködő szerveivel, februárra pedig két időpontjuk van egy-egy koncentráltabb ellenőrzésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!