Rendőrségi

2015.11.13. 18:49

Elütötte a saját édesanyját

Pápa, Ajka – Gépkocsijával nem állt meg a biztonsági őröknek egy 35 éves férfi, továbbá elütötte a saját anyját.

Mátételki András

Még 2011 karácsonyán egy Pápa melletti faluból indult bevásárolni N. András az anyjával. Az ajkai áruház parkolójában a mozgáskorlátozottaknak fenntartott helyre álltak be. Előbb a vádlott jött ki az áruházból, de a kijáratnál megszólalt az áruvédelmi riasztó. A biztonsági őrök felszólították, hogy álljon meg, ám ő elfutott. Beült a kocsiba, de már ott volt két őr is. Egyikük az autó csomagtartójához állt, a másik a vezetőoldali ajtónál közölte: ne induljon el, mert a társa hátul áll! Ezzel N. nem törődött, hátramenetben elindult és autójával felhorzsolta a formaruhás lábát. A másik biztonsági ember jobbnak látta, ha hátrébb lép a kocsitól. Ekkor ért oda a férfi anyja, aki rászólt: „Mit csinálsz?!” A vádlott nem válaszolt, hanem a gázra lépett és elsodorta az anyját, aki a földre zuhanva a csuklóján zúzódást szenvedett.

N. András nem állt meg, hogy meggyőződjön arról, ki mennyire sérült meg, hanem hazahajtott otthonába. A bíróságon azt vallotta, az áruházból semmit nem lopott, és azért futott el, mert azt hitte, hogy a haragosai üldözik. Az ajkai bíróság két rendbeli segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt a férfit kilenc hónap – végrehajtásában két év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte, és egy évre eltiltotta a közúti járművezetéstől. A törvényszéken jogerőre emelkedett a döntés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!