Rendőrségi

2016.02.11. 19:54

Elhagyott telefonja buktatta le a pincefeltörőt

Devecser - Az elvesztett mobiltelefonja buktatta le a pincefeltörőt, aki két somlói ingatlanba tört be a napokban.

Penk Tímea

A Devecseri Rendőrőrs bűnügyi csoportjának a nyomozója, Farkas Balázs címzetes rendőr zászlós lapunknak elmondta, hogy egy külföldi tulajdonos területét gondozó személy tett feljelentést, majd néhány nappal később újabb hasonló bejelentés érkezett.

– A sértett pincéjének ablakát törte be az elkövető, aki az ott talált szeszes italból és élelmiszerből fogyasztott. A másik helyszínre csak bement, onnan valószínűleg nem vitt el semmit – foglalta össze a zászlós a Somlószőlős, illetve Somlóvásárhely és Borszörcsök közötti szakaszon elkövetett jogsértéseket. A rendőrség a bejelentések után a környéken kereste az elkövetőt, akire egy Devecser és Kolontár között talált mobiltelefon segítségével akadtak rá.

– A telefon megtalálója felhívott egy számot, így sikerült beazonosítani a tulajdonost egy veszprémi férfi személyében – mondta Farkas Balázs. A fedél nélküli férfit Veszprémben találták meg, aki egy ideig Nemeshanyban vállalt munkát. Az elkövető beismerő vallomást tett, ellene lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja, illetve ennek kísérlete miatt indult büntetőeljárás.

A nyomozó elmondta, hogy az utóbbi időben nem jellemező a pincefeltörés a Somlón, az elmúlt évben csupán egy eset történt.

– Tavalyelőtt felderítettünk egy nagy pincefeltörés-sorozatot, azóta elenyésző az ilyen jellegű jogsértés. Egyenruhások és civil rendőrök is rendszeresen visszatérő ellenőrzést, illetve szükség szerint figyelőszolgálatot tartanak a Somlón – ismertette Farkas Balázs, aki hat éve dolgozik nyomozóként a Devecseri Rendőrőrsön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!