Rendőrségi

2016.07.17. 19:17

Ékszereket lopott el vendégként

Balatonfüred – Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a törvényszék azt a fiatalembert, aki több százezer forint értékben lopott ékszereket barátnője szüleitől és rokonaitól. A Kállón lakó Sz. Tamás Győző 2013 tavaszától udvarolt egy füredi lánynak.

Mátételki András

A 25 éves vádlott kihasználta barátnője családjának és rokonainak vendégszeretetét: többeket meglopott. Az év nyarán a lány szüleinek otthonából több alkalommal lopott el értékes ékszereket a családfőtől: lába kelt egy 125 ezer forintot érő aranyláncnak, több pecsétgyűrűnek, medálnak, valamint egy 150 ezer forintra becsült aranyórának is. A kár végül 490 ezer forintra rúgott, mert néhány ékszert sikerült lefoglalnia a rendőrségnek. A férfi feleségétől is lopott: a két karkötő összesen 100 ezer forintot ért. Hetekkel később a fiatalok meglátogatták családi ismerősüket, ahol a délutáni órákban a vádlott lement a földszintre azzal az ürüggyel, hogy használnia kell a mosdót. Csakhogy az alsó szinten lakó hölgy ékszeresdobozát magához vette, majd két arany nyakláncot és egy arany karkötőt az alsónadrágjába rejtett, amivel az ékszer gazdájának 230 ezer forintos kárt okozott. A törvényszék helybenhagyta a Veszprémi Járásbíróság döntését: a lopásokat elkövető Sz. Tamás Győző büntetése egy év tíz hónap, melynek végrehajtását három évre felfüggesztették. A bíróság a döntéskor figyelembe vette, hogy korábban a dunakeszi bíróság a fiatalembert két év próbára bocsátotta garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt. Kötelezték a károk megfizetésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!