Rendőrségi

2015.05.14. 15:18

Egy hetet fizetett, de majd' egy hónapig maradt az idős testvérpár

Idős testvérpár ellen tettek feljelentést, mivel 2014 decembere és 2015 januárja között kibéreltek egy apartmant, de csak egy hétre fizettek bérleti díjat.

Egy heti bérleti díjat kifizettek az idős nők, majd jelezték, hogy maradni kívánnak még, és ezentúl hetente fognak fizetni a lakhatásért.

Az ezt követő időszakban csak hitegették a tulajdonost, hogy fizetik az esedékes összegeket, de nem térítettek meg egy fillért sem. Végezetül 2015. január 12-én elhagyták az apartmant. A tulajdonos próbálta a bérlőket telefonon hívni, ők azonban elérhetetlenek voltak.

Az elrendelt nyomozás során sikerült azonosítani G. J. 72 éves és G. E. 71 éves budaörsi lakosokat. Kihallgatásukkor kiderült, hogy a szállás bérlésekor nem volt pénzük, de arra számítottak, hogy talán pénzhez jutnak, és akkor fizetik ki tartozásukat.

A csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a Balatonfüredi Rendőrkapitányság befejezte. A keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Veszprémi Járási Ügyészségnek küldték meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!