Rendőrségi

2015.05.06. 07:35

Égő cigivel feküdt be a betlehemi jászolba szunyókálni - Egymilliós kárt okozott a tűz

A Pápai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya vádemelési javaslattal zárta le a büntetőeljárást egy takácsi férfi ellen, aki a nyomozás adatai szerint az év elején gondatlanságából felgyújtotta Takácsiban a betlehemi jászlat.

Az eljárás adatai szerint a 46 éves helybéli lakos 2015. január 2-án, a reggeli órákban a kocsmából hazafele tartva – kezében égő cigarettával – befeküdt a falu betlehemi jászlába. Pár percre elszundított, majd arra ébredt, hogy melegíti a hátát a tűz, mivel kigyulladt a kabátja és a faszerkezetes díszépítmény. Egy közelben lakó férfi sietett a segítségére, aki elhúzta a tűztől. A lángok átterjedtek a közeli óvoda épületére is, így több mint egymillió forint kár keletkezett.

Fotó: rendőrség

A gyanúsított ellen közveszély okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás iratait a napokban küldte meg az eljáró hatóság a Veszprémi Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!