Rendőrségi

2015.08.27. 16:19

Csaltak a biztosítással

Veszprém – Húsz gyanúsítottja van annak a csalási ügynek, melynek nyomozását a napokban fejezte be a Veszprémi Rendőrkapitányság vizsgálati osztálya.

A nyomozás adatai szerint az egyik országos biztosítótársaság 37 éves szerződéses üzletkötője 2010 decemberétől folytatott biztosításközvetítői tevékenységet, melynek keretében az ügyfelek tájékoztatása, biztosítási ajánlat felvétele volt a feladata, melyért jutalékot kapott. D. Barbara és a biztosítóval szerződéses munkaviszonyban nem álló férje, a 38 éves D. Sándor több személlyel kötött olyan életbiztosítási szerződést, melyet az ügyfelek ténylegesen nem akartak megkötni, azonban a két gyanúsított által felajánlott ötezer forint ellenében mégis aláírták. A házaspár azzal nyugtatta az ügyfeleket, hogy amennyiben nem fizetik a biztosítás havi díját, a biztosítótársaság úgyis megszünteti a szerződésüket, nekik káruk nem keletkezhet az ügyletből – ez azonban nem volt igaz.

A házastársak a szerződéseket azzal a szándékkal kötötték meg, hogy a szerződés után járó jutalékot a biztosító a részükre kifizesse, azonban azt nem állt szándékukban visszafizetni, holott amennyiben a szerződő féllel kötött szerződés megszűnik, a társaság az üzletkötőt a jutalék visszafizetésére kötelezi. A nyomozó hatóság az üzletkötőt és férjét csalás bűntett, a szerződő feleket pedig csalás és magánokirat-hamisítás vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként vonta felelősségre. Az ügyet a Veszprémi Rendőrkapitányság vádemelési javaslattal küldte meg a Veszprémi Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!