Rendőrségi

2016.02.11. 20:03

Csalók kaparintottak meg két értékes lovat

Pápa - Birkákat és több százezer forintot ajánlott két lóért három csaló, akik már a kezdetektől azt tervezték, hogy ingyen jutnak hozzá az értékes állatokhoz. Azonban a Pápai Rendőrkapitányság nyomozóival nem számoltak.

Polgár Tibor

Az ügyet Csizmadia Zoltán rendőr törzsőrmester és Mehringer Richárd rendőr főtörzsőrmester derítette fel. A nyomozás jelenlegi adatai szerint a későbbi sértett egy pápai hivatalban futott össze az egyik svindlerrel. A beszélgetésük során szóba került, hogy vannak eladói lovai. Ezt követően a csaló egy benzinkúton találkozott két ismerősével. Megbeszélték, hogy megpróbálják ellenszolgáltatás nélkül, későbbi fizetési ígérettel elhozni a lovakat a tulajdonosától, akit persze ezzel becsapnak majd.

Így is tettek: a három férfi egyezséget kötött a sértettel, hogy két lóért cserébe adnak neki 350 ezer forintot, emellé pedig még öt birkát, de a pénzt és a jószágokat később viszik el hozzá. A felek egymás tenyerébe csaptak, a csalók távoztak a két állattal. A pórul járt lótulajdonos sem a bankókat, sem a birkákat nem kapta meg a „vevőktől” a megbeszélt határidőig, ezért a Pápai Rendőrkapitánysághoz fordult.

Csizmadia Zoltán rendőr törzsőrmester és nyomozótársa derítette fel a kicsalt lovak ügyét (Fotó: Polgár Tibor)

– A nyomozás során végzett széles körű adatgyűjtés eredményeképpen körvonalazódott, kik lehetnek az elkövetők – mondta el a Naplónak Csizmadia Zoltán.

A fiatal nyomozótól megtudtuk, az elsőnek kihallgatott gyanúsított beismerte a bűncselekményt, míg egyik társa eleinte tagadta azt, ám hamarosan már ő is elismerte az ügyben való érintettségét. Ezután a rendőrök eljutottak a harmadik gyanúsítotthoz, aki ugyancsak beismerő vallomást tett. Kiderült az is, hogy a svindlerek már túladtak a kicsalt lovakon.

A három férfi ellen kisebb értékre elkövetett csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Pápai Rendőrkapitányságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!