Rendőrségi

2016.10.14. 07:59

Családbarát munkahely a Veszprémi Rendőrkapitányság

Veszprém - A Veszprémi Rendőrkapitányság pályázati úton egy millió forint anyagi támogatást nyert el 2016. nyarán a Belügyminisztérium által kiírt családbarát munkahely pályázaton. A támogatási összeg elnyerése mellett a kapitányság a Családbarát munkahely minősítést is megkapta, közölte a rendőrség.

Napló-információ

Elmondták, a Veszprémi Rendőrkapitányság célja, hogy kiemelt figyelmet fordítson a munkavállalás és családi élet összhangjának megteremtésére. A rendőrség úgy véli, hogy a családok védelme, a rokoni és baráti kapcsolatok összetartása fontos a kapitánysági dolgozóknak, hiszen a kiegyensúlyozott munkatársak az életben és a munkahelyen is hatékonyabban tevékenykednek. Ennek érdekében a kapitányság több színes és új programelemmel törekszik a családbarát szemlélet kialakítására és fenntartására. Az intézkedések a családalapítás, a gyermekvállalás ösztönzése és az egészség megőrzése témákat ölelik fel.

A fotón (balról jobbra) a kolléga Nick Róbert rendőr főtörzszászlós, a Zirci Rendőrőrs körzeti megbízottja, mellette felesége Lipp Erzsébet, a kisbaba a harmadik kislány a családban: Lara Zoé, és az egyenruhás Tóth Gábor rendőr őrnagy, a Zirci Rendőrőrs őrsparancsnoka Fotó: Rendőrség

A program első elemeként szerepel, hogy a kapitányság állományába tartozó szülőket és újszülöttjeiket egy babaápolási szerekből összeállított ajándékcsomaggal köszöntik. 2016. decemberében a kapitányság baba-mama ruha- és játékbörzét szervez a dolgozók között, amelyen a gyermekes szülőknek lehetőségük lesz, hogy egymás között cseréljék az értékkel bíró használati tárgyaikat. Szintén december hónapban a rendhagyónak számító Mikulás ünnepséget kívánja kibővíteni a rendőrség azzal, hogy az állomány gyermekei számára ajándékot, Télapó-csomagot biztosítanak. A 2017 tavaszára tervezett egészség és családi napon egészségügyi szakemberek szűrésekkel és tanácsadásokkal, közérzetjavító szolgáltatással állnak a dolgozók rendelkezésére. A program erősíti a családi összetartást, a kollégák közötti közös szabadidős tevékenységet.

A rendezvényen a családok részére különböző programok szerevezésével biztosítják a kikapcsolódási lehetőséget, a gyermekeket játszóház várja. A pályázat elnyerésének köszönhetően a kapitányság gyermek- és játszószobát alakít ki a rendőrség épületében. A szoba kialakításával azon munkatársuknak szeretnének segíteni gyermekük időleges fogadásában, akiknek kis időre történő elhelyezését valamely oknál fogva nem tudják megoldani. A pályázatban foglaltak szerint a Veszprémi Rendőrkapitányság megvizsgálja, hogy a több gyermekes kollégáinál könnyebbséget jelentene-e a család számára a rugalmas munkarend kialakítása. A tervezett hangulatjavító munkacsoport a személyi állomány egészének igényeit méri fel a szabadidős programok és kirándulások szervezéséhez. A pályázat elemei között szerepel még a pályakezdők beilleszkedését segítő intézkedéseket, egészség-megőrzési terv kialakítását, a hónap embere díj keretében családtagok ajándékozását is. A pályázat előírásait 2016. szeptemberétől 2017. júniusáig kell megvalósítani, de terveik szerint a bevezetett intézkedéseket, illetve újításokat a későbbiekben is megőrzik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!