Rendőrségi

2015.05.29. 10:29

Csak autózni akart

Ismerőse személygépkocsiját vette kölcsön egy balatonalmádi férfi a kocsikázáshoz, pedig vezetői engedélye sem volt.

A balatonalmádi autóbusz-pályaudvaron 2015. április 3-én este igazoltatott két férfit a rendőrjárőr, mivel ők egy szabálytalanul parkoló gépkocsi mellett álltak. A gépkocsi tulajdonosa elmondta, hogy ismerőse engedélye nélkül vette kölcsön a gépkocsiját. Amikor ezt észlelte, a pályaudvar területén a motorháztetőre feküdt, hogy megakadályozza az elvitelt, de az ismerős így is elindult a járművel.

P. Attila 25 éves balatonalmádi lakos kihallgatásakor elismerte, hogy nem rendelkezik vezetői engedéllyel, és alkoholt is fogyasztott mielőtt a kormány mögé ült. A tilalom ellenére történt behajtás miatt közigazgatási bírságot szabtak ki, az engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési feljelentést tettek a rendőrök. Járművezetés ittas állapotban vétség, illetve közúti veszélyeztetés és jármű önkényes elvétele bűntettek elkövetésének megalapozott gyanúja miatt pedig büntetőeljárást indítottak.

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztálya a vizsgálatot lezárta és az ügy iratait vádemelési javaslattal küldte meg a Veszprémi Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!