Rendőrségi

2017.05.07. 19:37

Cigarettát és egy öngyújtót raboltak egy fiataltól a Stadion utcában

VESZPRÉM - Összesen tizenhat és fél év szabadságvesztésre ítélte jogerősen a bíróság azt a három fiatalt, akik néhány szál cigarettát és egy öngyújtót raboltak két fiataltól.

Marton Attila

A vádlottak, B. Cs. (25), L. B. K. (22) és T. J. (23) tavaly október végén az egyik szórakozóhelyről ittasan távozva mentek oda a veszprémi Stadion utcában a két sértetthez, akiktől cigarettát kértek. Miután nem kaptak, körbevették és megfenyegették a két férfit. B. Cs. és L. B. K. meglökték a sértetteket, majd egyiküket előbbi állon ütötte, amitől a fiatal el is esett. A földön fekvő sértettet T. J. próbálta megütni és megrúgni, de nem találta el.

Miután a férfi felkelt, átadta a nála lévő cigarettát és öngyújtót, ám a büntetett előéletű B. Cs. ezután még többször ököllel megütötte, és megfenyegette, hogy megöli a családját, ha feljelentené őket. A két sértettnek rövidesen sikerült elmenekülnie a helyszínről. A vádlottak a rablásban nagyjából 1500 forint értékű cigarettát és öngyújtót szereztek, miközben a tárgyaláson elhangzott, T. J.-nél több ezer forint volt a bűncselekmény elkövetésekor.

Az eljárás során B. Cs. sokáig tagadta a bűncselekményt, végül beismerő vallomást tett. L. B. K. először csak azt ismerte el, hogy meglökte a sértetteket, később már azt is, hogy cigarettát követeltek és megfenyegették a két fiatalt. T. J. beismerő vallomást tett. A másodfokú eljárásban az utolsó szó jogán mindhárman arról beszéltek, megbánták tettüket, és bocsánatot kértek a sértettektől.

A Veszprémi Járásbíróság B. Cs.-t hét év hat hónap, L. B. K.-t öt év tíz hónap, T. J.-t öt év fegyházra ítélte társtettesként elkövetett rablás bűntette miatt. A másodfokon eljáró Veszprémi Törvényszék L. B. K. szabadságvesztését öt, míg T. J. büntetését négy évre enyhítette. A döntés értelmében a két vádlottnak nem fegyházban, hanem börtönben kell leülnie ezt az időt. Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!