Rendőrségi

2015.06.23. 17:10

Bujkált a rendőrök elől, szállodákban lakott ingyen

Balatonfüred – Több szállodát és magánszemélyt is megkárosított az a negyven éves férfi, aki közel egy éven át álneveken jelentkezett be különféle szálláshelyekre, ahonnan fizetés nélkül távozott.

Heffler Péter

– Június elején egy csopaki idősebb házaspár tett nálunk feljelentést egy középkorú férfival kapcsolatban, aki szállást foglalt, azonban azt nem fizette ki, és távozásakor még a lakáskulcsot is elvitte – mondta Novák-Nász Edina rendőr főhadnagy, a Balatonfüredi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának fővizsgálója.

– Az adatgyűjtést követően kiderült, hogy Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban több személyt is megkárosíthatott hasonló módon. Hol saját néven, hol fantom adatokkal bejelentkezve, rendre két történettel állt elő, így például, hogy éppen a lakását újítják fel vagy a környéken akadt munkája, ezért egy kevés időre megszállna. Pár nap után mindig távozott, majd telefonon vagy emailben megígérte, hogy átutalással rendezi a számlát. Az eddigi nyomozási adatok szerint tizenegy bűncselekmény elkövetése fűződik a nevéhez – tette hozzá Novák-Nász Edina, majd elárulta, hogy a negyvenéves férfi ellen több elfogató parancs is érvényben volt, illetve az utolsó megadott lakcíme fiktívnek bizonyult.

– 2014 júliusában kellett volna bevonulnia, azóta egyértelműen a hatóságok elől bujkált. Június 12-én adta ki a füredi rendőrkapitányság az elfogató parancsot ellene – mondta a főhadnagy. Az ügyben a lakosság információt is várnak a Balatonfüredi Rendőrkapitányságon vagy a 06-87-482-288-es számon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!