Rendőrségi

2015.05.05. 14:32

Börtönt kap futtatásért és kábítószerért a pápai férfi

Klagenfurt, Veszprém – A kedvesét és még másik két nőt is futtatott a büntetett előéletű pápai férfi. Két év tíz hónap börtönbüntetésre ítélték.

Mátételki András

R. Ottó 2007-től együtt lakott Sz. J.-vel, majd később befogadták Cs. M.-t. A két nő elhatározta, hogy együtt dolgozik prostituáltként Ausztriában. Nem sokkal kiutazásuk után követte őket a vádlott, aki gondoskodott a nők folyamatos „munkájáról”, valamint ő vezette a háztartást, s vigyázott a gyerekekre. Klagenfurtban összefutottak F. A.-val, akit gyerekkoruk óta ismertek. Ő is csatlakozott a csapathoz, így már hárman kínálták bájaikat az osztrák férfiaknak. Bevételük nagy részét leadták a vádlottnak, aki ebből fedezte háztartásuk költségeit, illetve kaszinózott. Később hazaköltözött Pápára, ahol nevelte a saját gyerekeit, valamint F. A. gyermekét, s felvette a lányok által hazaküldött pénzeket. R. Ottó 2012-ben kábítószert vett magának, amit kimutattak a vizeletéből. Emiatt is felelnie kellett. A Pápai Járásbíróság kitartottság bűntette és kábítószerrel visszaélés vétsége miatt a férfit két év tíz hónap börtönre ítélte, egyúttal a bűncselekményből származó hárommillió forintig vagyonelkobzást rendelt el nála. A Veszprémi Törvényszék a vádlott feltételes szabadságra bocsátásának lehetőségét kizárta, az elsőfokú ítéletet jogerősen helybenhagyta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!