Rendőrségi

2015.06.29. 11:29

Börtönbe került az erőszakos apa

Egy agresszív apa hónapokon át félelemben tartotta a családját, akit két év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek.

Mátételki András

Az Ajka közeli faluban élő F. Ákos húsz évvel ezelőtt kötött házasságot, a kapcsolatból egy lány és egy fiú gyermeke született. A házasfelek közötti harmónia öt évvel ezelőtt megromlott, de az asszony csak 2013 tavaszán adta be a válópert. Ezen annyira kiakadt a férje, hogy szinte nem múlt úgy el nap, hogy közöttük nem robbant volna ki veszekedés. Pontosabban a férfi „rohant neki” a feleségének: azzal fenyegette, hogy megveri, eltöri a kezét, sőt azt is mondta, hogy már rég ki kellett volna őt nyírni

A vádlott más alkalommal a szüleivel telefonon beszélve – ezt is hallották a gyerekek -, így fogalmazott: „Pálinkával kellene leönteni és meggyújtani, hogy futkosson kint az utcán.”

Az év nyarán megint csak a két gyermek füle hallatára ezt ordibálta: „Takarodj innen te undorító dög, itt semmi keresnivalód nincs! Ha nem mész ki, majd meglátod, mi lesz!” – a következő pillanatban pedig kilökte a feleségét a szobából. Hetekkel később még ennél is agresszívebben viselkedett: két kézzel megragadta asszonyát, s előbb a cipős szekrénynek, majd folyóson lévő boltívnek lökte. Ezt követően az egyik kezét hátracsavarta a bajba kerültnek, majd a nyakánál fogva hátulról ellökte. Az Ajkai Járásbíróság a 40 éves F. Ákost két rendbeli kiskorú veszélyeztetése, zaklatás bűntette, valamint folytatólagosan elkövetett könnyű testi sértés vétsége miatt halmazati büntetésül másfél év börtönre ítélte, amelynek a végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette. A Veszprémi Törvényszék helybenhagyta a döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!