Rendőrségi

2015.10.01. 13:18

Betörőt fogott a pápai nyomozó

Pápa - Egy marcaltői betöréses lopás kissé kusza ügyét göngyölítette fel Györgydeák Zoltán rendőr főtörzszászlós, a Pápai Rendőrkapitányság tapasztalt nyomozója. Munkájának köszönhetően a sértett hiánytalanul visszakapta ellopott értékeit.

Polgár Tibor

A nyomozás adatai szerint a 32 esztendős K. Roland szeptember 20-án este Nemesgörzsönyből elgyalogolt Marcaltőre, ahol éjfél körül átmászott egy lakatlan ház kerítésén. Befeszítette az épület egyik ablakát, és bejutott az ingatlanba. Az ott talált kávéfőzőt, szódás palackot, akkumulátort, több üveg alkoholt, rézcsöveket, motorfűrészláncot, valamint motorolajat táskákba rejtette, majd lefeküdt aludni. Másnap tíz óra körül távozott az összekészített tárgyakkal együtt.

Györgydeák Zoltán és Kovács Péter rendőr főtörzsőrmester körzeti megbízott szeptember 21-én kora délután – egy állampolgári bejelentés nyomán – rátaláltak a férfire, illetve a lopott dolgokkal teli táskákra Malomsok külterületén. – A fiatalember össze-vissza beszélt, meglehetősen gyanús magyarázatot adott a kérdéseinkre. A nála lévő táskák tartalmáról azt állította, hogy azok a sajátjai – elevenítette fel az estet a Napló megkeresésére a pápai nyomozó. K. Rolandot előállították a Pápai Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. Mint kiderült, a férfi nem volt ismeretlen a rendőrök előtt.

Györgydeák Zoltán minél több bűnügyi aktát szeretne sikeresen lezárni
Fotó: Császárné Elek Veronika

– Hozzáláttunk a nyomozáshoz, ki kellett derítenünk, honnan hiányoznak a táskákban talált háztartási eszközök, műszaki cikkek. Nem volt egyszerű dolgunk, mivel a gyanúsított bejelentett lakcíme, állandó tartózkodási helye és munkahelye is más-más településen volt. A környező rendőrkapitányságokkal rendszeres a kapcsolatunk, kölcsönösen segítjük egymást, és ennek az együttműködésnek most is nagy hasznát vettük. Sikerült megoldanunk az ügyet, a sértett pedig nagy örömmel vette át tőlünk a hiánytalanul megkerült értékeit. Az ilyen sikeres felderítések teszik igazán széppé a mi munkánkat. Persze vannak nehezebb időszakok, de az eredményes nyomozás mindig képes átlendíteni a hullámvölgyön – fogalmazott Györgydeák Zoltán, aki 1997-ben került a Pápai Rendőrkapitánysághoz. Járőrként kezdte, majd volt körzeti megbízott, 2004 óta pedig nyomozóként szolgálja a lakosságot. – A továbbiakban is igyekszem megfelelni a napi kihívásoknak, szeretnék minél több bűnügyet megoldani – fűzte hozzá a rendőr főtörzszászlós.

K. Roland ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást a pápai rendőrök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!