Rendőrségi

2016.08.30. 09:21

Bécsi üzletből loptak

A Pápai Járási Ügyészség bűnsegédként, kisebb értékre üzletszerűen elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat egy pápai illetőségű, 19 éves férfival szemben, aki 2015 májusában egy bécsi, textilárukkal foglalkozó üzlet eladójának figyelmét elterelve segítette társát, hogy az különböző ruhaneműket tulajdoníthasson el – közölte Gulyás Ildikó főügyészségi szóvivő.

Napló-információ

A vádirat szerint a férfi a társaságában lévő nővel együtt az üzletben megjelent, és az eladó figyelmét elterelve, őt a ruhák áráról és a méretekről kérdezgette, miközben társa több farmernadrágot és farmerdzsekit vitt a próbafülkébe, ahol a ruhaneműkről a címkéket eltávolította, és azokat a boltból eltulajdonította.

A két elkövető egy hónap elteltével ismét megjelent az üzletben, de az eladó felismerte őket, és kérte munkatársát, hogy értesítse a rendőrséget. Ezt meghallva a vádlott és társa távoztak, így ez esetben nem tulajdonítottak el semmit. A vádlottal szemben intézkedő osztrák rendőrök a férfitól három, az egyik pályaudvar csomagmegőrzőjéhez tartozó jegyet foglaltak le, melyet követően a szekrényekben különböző ruhadarabokat, köztük egy a textilüzletből eltulajdonított farmernadrágot és farmerdzsekit találtak. Az elkövető és társa – akivel szemben Ausztriában indult büntetőeljárás – a lopással mintegy 120.000 forintnak megfelelő összegű kárt okozott, amely nem térült meg.

Címkék#lopás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!