Rendőrségi

2016.02.05. 12:46

Baleset-megelőzési program volt a piacnál

Veszprém – Pénteken reggel a vásárcsarnok épülete előtt gyalogosoknak, kerékpárosoknak szóló baleset-megelőzési programot szervezett a Veszprémi Rendőrkapitányság.

Heffler Péter

A rendőrök a szabálytalanul közlekedő gyalogosokra, kerékpárosokra is készültek, nekik „piros lap” járhatott figyelmeztetésül. Azonban a vásárcsarnok épületénél található forgalmas csomópont csak egy helyszín volt a sok közül a rendőrség pénteki akciójában.

– A Veszprémi Rendőrkapitányság teljes illetékességi területére szerveztük a közlekedési akciót 8–16 óra között – kezdte Finta Péter rendőr százados, a Veszprémi Rendőrkapitányság kiemelt főelőadója. – Tíz fővel közlekedésrendészeti feladatokat látunk el egész nap, melynek célja a szabálysértések és közlekedési bűncselekmények megakadályozása, illetve, hogy a közlekedési baleseteket minimálisra csökkentsük. A szabályszerű közlekedés és a közlekedési szabályok betartása az állampolgárok részéről természetesen könnyebb a rendőri jelenlétnek köszönhetően. Mondhatjuk, hogy szabályszegés nélkül nincs baleset sem, ezért célunk, hogy az összes szabályszegést felderítsük, megszüntessük, illetve, hogy a rendőri jelenlétnek köszönhetően megelőzzük a bajt – tette hozzá Finta Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!