Rendőrségi

2016.04.26. 12:37

Az ittas vezetésről középiskolásoknak

Az ittas vezetés veszélyeiről tartottak előadást a Pápai Rendőrkapitányság munkatársai középiskolások számára.

A „Három a gyilkos” című előadássorozat második rendezvényének ismét a Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola adott otthont 2016. április 26-án délelőtt. A szervezők valamennyi pápai középiskolából vártak érdeklődő diákokat a programra. A szép számmal megjelent fiatalokat elsőként dr. Varga Balázs rendőr alezredes, közlekedésrendészeti osztályvezető tájékoztatta az alkohol járművezetésre gyakorolt negatív hatásairól. Példaként hozta fel a Pápa környékén néhány éve történt balesetet, melyben egy ittas sofőr két gyalogos gázolt halálra.

Ezt követően dr. Varga Gyula igazságügyi orvos szakértő az alkoholos befolyásoltság bizonyításáról, a járművezetés egészségügyi feltételeiről, valamint a gyalogos, kerékpáros, motoros és vasúti balesetek jellemző személyi sérüléseiről szólt előadásában, kiemelve az alkoholfogyasztás közlekedésbiztonsági kockázatait. A tájékoztatókat követően a „részeg szemüveg” és egy pedálos gokart segítségével bárki megtapasztalhatta, hogy milyen alkoholos befolyásoltság hatása alatt vezetni. A délelőtt a pápai tűzoltók látványos bemutatójával zárult. A lánglovagok egy műszaki mentést mutattak be, amelynek keretében szétvágtak egy gépkocsit, majd a kigyulladt roncsot eloltották.

Az előadássorozat a közeljövőben a passzív biztonsági eszközök bemutatásával folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!