Rendőrségi

2015.07.28. 15:38

Autóhitellel ügyeskedtek

Várpalota, Veszprém – Nem fizették az autó részleteit, ezért elvették a kocsit tőlük. Sőt, emellett az egyik ügyeskedő börtönbe került.

Mátételki András

Két várpalotai férfi, az 58 éves, nyugdíjas M. László és a 32 éves F. Gábor abban állapodott meg 2008 nyarán, hogy hitelre vásárolnak egy autót. Veszprémben kinéztek maguknak egy Suzuki Swiftet, amire M. Lászlóval kötött szerződést a Merkantil Bank – 2,9 millió forint kölcsönt kapott –, mivel társa BAR-listán szerepelt. Az autót a többszörösen büntetett F. Gábor használta.

2008. szeptember és október hónapban összesen kéthavi díjat, 63 238 forintot fizettek be, a többit elfelejtették... November közepén a bank azonnali hatállyal felmondta a szerződést, és bejelentette a vételi jogát. A nyomozás során 1,2 millió forint kár megtérült, mivel gépjárműkörözés eredményeként megtalálták a személygépkocsit, majd kiadták a banknak, amelynek így 1,7 milliós kára keletkezett.

A Veszprémi Járásbíróság nagyobb kárt okozó csalás bűntette miatt, mint társtetteseket ítélte el a két férfit. A büntetlen M. László tíz hónap – két év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetést kapott, míg a különös visszaeső fiatal társának egy év négy hónapot börtönben kell töltenie. A törvényszék helybenhagyta a döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!