Rendőrségi

2015.08.20. 14:35

Autó alá bújt a tolvaj a rendőrök elől

Balatonalmádi - Nem féltünk, de több minden megfordult a fejünkben, miközben üldöztük a gépkocsitolvajt - mondta el érdeklődésünkre a minap éjjel történtekről a Balatonalmádi Rendőrkapitányág képviseletében Kaszás Zsolt, rendőr főtörzsőrmester, körzeti megbízott.

Kovács Erika

Kaszás Zsolt, rendőr főtörzsőrmester, körzeti megbízott, kollégájával, Vida Tamás szolgálatparancsnok törzszászlóssal együtt augusztus 16-án, éjjel három óra körül tetten ért egy férfit, aki épp egy Ladát akart elkötni.

-Autóval járőröztünk a városban a minap, a Baross Gábor utcából jöttünk a Veszprémi út felé, amikor arra lettünk figyelmesek egy üzlet parkolójánál, hogy egy autót indít valaki nagy gázzal, ami hirtelen lefulladt, aztán újra elindította, folyamatosan, nagy erővel nyomta a gázt, de továbbra sem tudott elindulni vele - idézi fel a történteket Kaszás Zsolt. Elmondta, azonnal odament az autóhoz, és azt látta, a benne ülő férfi hirtelen átült a volán mögül a mellette lévő ülésre, amikor a rendőr odament, akkor ismét visszaült a kormány mögé, és megint próbálta elindítani az autót. Miután többszöri próbálkozásra sem sikerült neki az elindulás, egyszer csak kiugrott a járműből és futásnak eredt a Bajcsy-Zsilinszky út felé, Kaszás Zsolt pedig utána. Társa autóval indult el, hogy szemből találkozzon majd velük, ami később így is történt. Az ismeretlen aztán bebújt egy autó alá, és hiába kérték a rendőrök, jöjjön ki onnan, ezt nem tette meg. Így azután nem maradt más választás, kihúzták onnan az egyenruhások és megbilincselték.

A megyei rendőr-főkapitányság az ügyben elmondta, a 20 éves megyénkbeli férfi ellen lopás, közlekedési baleset okozása, ittas vezetés és jogszerű intézkedésnek ellenállás miatt indult eljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!