Rendőrségi

2016.07.27. 20:05

A nyári szünetben leselkedő veszélyek

Fontos, hogy a gyermek a nyári tanítási szünet adta szabadidejét hasznosan töltse el, mivel így nehezebben keveredhet bajba, tanácsolják a rendőrök is.

Heffler Péter

- Elsősorban ugye életkorfüggő, hogy mennyi felügyeletet igényel a gyermek a nyári tanítási szünetben - kezdte Gaál Csaba rendőr őrnagy a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályától.

- Célszerű táborokkal tervezni, nagyszülők segítségére támaszkodni, hogy a gyermek semmi esetre se maradjon otthon egyedül. Úgy gondolom, hogy a szabadidő hasznos eltöltésén van a hangsúly, ugyanis az unatkozó gyerek van a legnagyobb veszélyben. Sokan azt hiszik, hogy ez azzal megoldható, hogy elküldjük a gyereket a strandra, ahol aztán ismételten veszélyforrásnak van kitéve felügyelet nélkül, hiszen még a fürdőzésnek, vízibiciklizésnek is vannak szabályai.

Még a fürdőzésnek, vízibiciklizésnek is vannak szabályai Fotó: Stiger Ádám

Bármennyire is furán hangozhat, a szülőknek egyfajta tervet kellene készíteniük a nyárra, hogyan kössék le a gyermekeket - mondta még Gaál Csaba, aki még kiemelte, hogy az utóbbi időben szerencsére nem találkoztak olyan jellegű üggyel, ahol egy csellengő gyermek került volna bajba.

Ez betudható talán annak is, hogy még a tanítási szünet megkezdése előtt minden iskolát bejártak a rendőrök, felhíva a figyelmet a vakáció során leselkedő veszélyekre. A diákok ráadásul a bizonyítványukban is kaptak egy könyvjelzőnek tűnő szóró-anyagot.

Gaál Csaba kitért még a fesztiválokra is, mint lehetséges veszélyforrásra. - A szülői kontroll itt is rendkívül fontos, mivel egyrészről nem mindegy, mennyi értékkel engedjük el otthonról a gyermeket, másrészről pedig célszerű tisztázni, hogy meddig maradhat ki, hol lesz, kikkel, merre megy majd haza - tette hozzá a rendőr őrnagy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!