Rendőrségi

2013.08.29. 12:10

Autós ámokfutó Ajkán - Szemtanút keres a rendőrség

Az eset két éve történt: a gyanúsított majdnem elgázolt egy gyalogost, majd szándékosan neki akart hajtani egy autónak.

veol.hu

Az Ajkai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztálya közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást folytat D. Zsolt ajkai lakos ellen. A rendelkezésre álló adatok alapján a 36 éves férfi 2011. decemberében, Karácsony egyik napján,  Ajkán, a Fő utca 29. szám alatti parkolóba – Vögele-Deichmann Áruház parkolójának térségében – járművével olyan nagy sebességgel hajtott be, hogy egy gyalogost – aki éppen a parkoló Fő út felöli oldalán leállított járművéhez tartott – arra kényszerített, hogy egy esetleges közlekedési baleset elkerülése érdekében D. Zsolt járműve elől elugorjon. Ezt követően a gyanúsított bekanyarodott a legközelebbi parkolóba vezető útra, ahol a vele szemben érkező VW Bora típusú személygépkocsinak a nyomozás adatai szerint szándékosan neki kívánt hajtani. A gépkocsi vezetőjének az ütközés elkerülése érdekében félre kellett rántania járműve kormányát.

Az Ajkai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztálya kéri, hogy aki a bűncselekmény szemtanúja volt, avagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen az Ajkai Rendőrkapitányságon vagy hívja a 88/500-990-es telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs.:8-16, p:8-13), a 107, vagy a 112 központi telefonszámok valamelyikén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!