Rendőrségi

2012.02.10. 08:16

Bántalmazták és kirabolták az idős párt

Ajka - Első fokon súlyos fegyház-, illetve börtönbüntetésre ítéltek egy testvérpárt, akik szilveszter éjjelén bántalmaztak és kiraboltak egy idős házaspárt Halimbán.

Halmos György

Az ügyet gyorsított eljárásban tárgyaláták, a gyanúsítottakat a bűncselekmény felderítésére létrehozott nyomozócsoport még január 4-én fogta el. A rablás elkövetése után alig két hónappal megszületett elsőfokú ítélet szerint a testvérpár egyik tagja hét év fegyház, másikuk öt év börtönbüntetést kapott. A súlyosabb büntetéssel sújtott testvér korábban már volt büntetve személy elleni erőszakos cselekményekkel. A brutális támadást december 31-én éjfél előtt követték el Halimbán, ahol egy 75 éves férfit és egy 72 éves nőt vertek meg az utcán. A gyanútlan időseket két fiatal minden előzmény nélkül támadta meg. Fellökték őket, ütötték, rugdosták a földön fekvő áldozatokat. Egyikük kicsavarta a nő kezéből a táskáját, amiben készpénze és az iratai voltak. A nyomozócsoport tagjai már a bűncselekmény másnapján a testvérpárra gyanakodtak, de akkor a szüleik alibit igazoltak nekik. A tanúkihallgatások, híváslisták lekérése azonban megdöntötte az alibit, január 4-én már gyanúsítottként hallgatták ki őket, majd előzetes letartóztatásba helyezték rablás és súlyos testi sértés gyanújával.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!