Reklám

2015.07.28. 15:16

SAJTÓKÖZLEMÉNY (x)

PEDAGÓGUSKÉPZÉS, PEDAGÓGUS-TOVÁBBKÉPZÉS MEGÚJÍTÁSA A KÖZÉP-DUNÁNTÚLI RÉGIÓBAN - TÁMOP-4.1.2.B.2-13/1-2013-0011

A Pannon Egyetem a Dunaújvárosi Főiskolával és az ASSAS Research Kutatás-fejlesztési Nonprofit Kft-vel konzorciumi együttműködés keretében sikeresen megvalósította a TÁMOP-4.1.2.B.2.-13/1-2013-0011 azonosító számú „Pedagógusképzés, pedagógus-továbbképzés megújítása a Közép-dunántúli régióban” című projektet az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásában elnyert 560 000 000 forint támogatással.

A projekt sajtónyilvános záró rendezvényét 2015. július 20-án tartották.

A rendezvényt Dr. Horváth Géza, a Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar dékánja nyitotta meg. Köszöntőjében rámutatott a projekt által támogatott tevékenységek jelentőségére, s mindazokra a fejlesztésekre, melyeknek magas szintű megvalósítását a pályázat lehetővé tette. Előadásában röviden ismertette a projekt megvalósítását a Pannon Egyetemen, és hangsúlyozta a konzorciumi partnerekkel közös munka eredményességét.

A projekt 4 főirány mentén valósult meg:

1. a pedagógusképzés intézményen belüli szervezeti feltételrendszerének kialakítása, továbbfejlesztése, Tanárképző Központok kialakítása, fejlesztése;

2. a felsőoktatási, köznevelési térségek pedagógiai kutató-és szolgáltató feladatait ellátó, a különböző, pedagógusképzést nyújtó felsőoktatási intézményeket koordináló és szakmailag támogató térségi pedagógiai központok továbbfejlesztése és hálózatának erősítése;

3. a köznevelési és felsőoktatási intézmények együttműködésének bővítése, összehangolása;

4. a felsőoktatási pedagógusképzésben részt vevő köznevelési pedagógusok továbbképzéséhez kapcsolódó fejlesztések megvalósítása.

A Pannon Egyetemen elért eredményeket Dr. Zsolnai Józsefné dr. Mátyási Mária intézetigazgató egyetemi docens, a projekt szakmai vezetője mutatta be részletesen. A Dunaújvárosi Főiskola szerepéről, szakmai tevékenységeiről és elért eredményeiről Cser Valériusné dr. Adermann Gizella egyetemi docens, a Dunaújvárosi Főiskola tevékenységeinek szakmai irányítója tartott előadást. Mind a Pannon Egyetemen, mind a Dunaújvárosi Főiskolán számos kutatás, fejlesztés (tananyagfejlesztés, hálózatfejlesztés), képzés (továbbképzés, fejlesztő tréning), rendezvény valósult meg. A köznevelés és felsőoktatás oktatási-képzési rendszerének összekapcsolása, valamint a gyakorlatorientált képzés kialakítása érdekében több együttműködési megállapodás aláírására is sor került. Záró előadóként Homokay Péter, az ASSAS Research Kutatás-fejlesztési Nonprofit Kft. szakmai koordinátora mutatta be a projektet támogató tevékenységeiket. A projekt sikeres megvalósításához több tanulmány, kiadvány elkészítésével, számos tréning és rendezvény megtartásával járultak hozzá. A projekt 2014. január 1-én indult és 2015. augusztus 14-én zárul. A projektről bővebben az alábbi elérhetőségeken találhatók információk:

www.tanarkepzohalozat.hu

http://pedagoguskepzes.mftk.uni-pannon.hu

http://pedhalo.dfad.duf.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!