Reklám

2016.09.30. 07:47

Enni, inni és kerékpározni hívják a magyar és külföldi turistákat a Balatonra (x)

Az őszi Balatonra már nem csak a magyarok, de a külföldiek is kíváncsiak. Őket is várják az idén hatodik alkalommal megrendezendő Nyitott Balaton programsorozatra, mely akcióban térségi kínálatával Balaton Best térségi turisztikai szervezet ezúttal is aktívan részt vesz.

PLT

Az akció egyik célja, megmutatni, hogy a balatoni régió nem csak a nyári, fürdőzésre alkalmas időszakban jelenthet vonzó úti célt a turisták számára, hanem ősszel is képes olyan kínálatot biztosítani, amiért érdemes ideutazni. Az őszi akció középpontjában a balatoni borok, ételek és az aktív programok állnak. Az akcióban több mint  száz vendéglátóegység, borospince szállásadó programja is megjelent. Ezek nagyobb részben ingyenes programot kínálnak, amelyek érdeklődésre tarthatnak számot a célcsoport körében. A Magyar Turisztikai Ügynökség regionális irodája ezért is támogatja az akciót – nyilatkozta a helyi sajtónak Varga-Dani Barbara, a balatoni iroda vezetője.

A Balaton Best őszi kínálatában számos kerékpártúra, gasztrokaland, kedvezményes belépő szerepel pl. a Balaton Felvidéki Nemzeti Park látogatóhelyeire, kiállításokra, múzeumokba.

Októberben számos vendégvonzó rendezvény is lesz a Balaton Best térségben, mint pl. a Balatonalmádi Tökfesztivál (10.08), pincetúrák a Balaton Riviérán, Szüreti Fesztivál Balatonfüreden (10-07-09) vagy a tihanyi levendulás lekvárfőzés (10.22.)

A térség buszjáratain egész évben ingyen utazhatnak a kártyával rendelkező vendégek, ill. e-bike-ot kölcsönözhetnek. Ezekkel az innovatív elektromos kerékpárokkal könnyedén legyűrhetik az északi-part emelkedőit.

Az elektromos kerékpárokkal és a térségben ingyenesen igénybe vehető buszjáratokkal is az úgynevezett Slow Life életszemléletre szeretnénk  felhívni a figyelmet és rávenni a turistákat arra, hogy legalább egy kis időre, amíg itt vannak a Balatonnál, szakadjanak ki a felpörgetett világból és rohanás helyett, inkább éljék az életet- Tegyék le az autót túrázzanak, egyenek-igyanak, borozzanak, lazítsanak! Az északi-part szőlőskertjeivel, megnyugtató tájaival tökéletesen alkalmas erre. Lényeges, hogy a Balaton Best Card turisztikai kedvezménykártya egész évben igénybe vehető, a bortúráknál is jó, ha kéznél van - nyilatkozta Gere Henriette, a Balaton Best térségi TDM szervezet menedzsere.

Az akció keretében fel szeretnénk hívni a figyelmet arra, hogy a kerékpáros turizmusnak jelentős gazdaságélénkítő szerepe van a fenntartható közlekedés népszerűsítésében, a vidékfejlesztésben és az aktív szabadidő eltöltésén keresztül az egészséges életmód terjesztésében. A kerékpáros turizmusban rejlő lehetőségeket jól mutatja, hogy a Balatonnál a biciklis turizmus az egyetlen olyan turisztikai ágazat, amely a válság idején is dinamikusan növekedett. Azóta számos kiszolgáló infrastruktúra fejlesztése valósult meg, amely újabb turistákat hozhat a Balatonra.

A kerékpározás mellett, a kulináris élvezeteken lesz a hangsúly októberben. A balatoni turizmus több szempontból is alapvető változáson megy keresztül - mondta korábban egy sajtóinterjúban Hoffmann Henrik, a Balatoni Regionális TDM Szövetség elnöke. Az egyik változás, hogy nő a belföldi turisták súlya. Bár - a közhiedelemmel ellentétben - a magyarok nem költenek sokkal kevesebbet a tartózkodásuk alatt, mint a külföldiek, a helyi turisztikai stratégia egyik eleme, hogy a külföldiek számára is vonzóbbá tegyék a tavat. Hoffmann szerint bőven van tartalék a Balatonban, hogy a szálláshelyek több turistát vonzzanak. A cél emellett nem az, hogy kitolják a nyári főszezont, hanem hogy legyen egy önálló tavaszi és őszi szezon, saját gasztronómiai és kulturális kínálattal.

A teljes programkínálatot a www.nyitottbalaton.hu oldalon találhatja. A Balaton Best Card-al igénybe vehető kedvezményeket pedig a card.balatonbest.hu oldalon tekinthetik meg.

Címkék#Balaton

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!