Reklám

2017.01.13. 12:35

A Gallus 25 éve gondoskodik friss ennivalóról – szántóföldtől az étkező asztalig (x)

Egyedülálló a Gallus cégcsoport és a hozzá tartozó Taravis Kft. példája, miként lehet egyszerre a vevők, az üzleti partnerek mellett a munkavállalók teljes elégedettségét egyszerre kivívni. A működésének 25 éves jubileumát ünneplő cég törekvéseit a közelmúltban több díjjal ismerték el.

A Gallus-csoport a szántóföldtől az étkezőasztalig szervezi a Dunántúl legnagyobb baromfi integrációjaként a csirke neveltetést és feldolgozást. A naposcsibe keltetésben hazai piacvezető cég a takarmány előállítást és a kész termékek eljuttatását a kiskereskedelemig maga végzi.

A devecseri székhelyű Gallus Kft. és két helyi, családi vállalkozás összefogásával 15 éve jött létre a Sárvár-Rábasömjénben található Taravis Baromfi és Élelmiszeripari Kft. A Gallus Kft. mostanra egyedüli tulajdonosként működteti a sárvári vágóhidat több mint félezer dolgozóval, napi átlagosan ötvenezer csirkét feldolgozva. Tálcás, vákuum csomagolt, védőgázas termékeikkel az ország összes bevásárlóközpontjában találkoznak a vásárlók.

Szabó István a Gallus cégcsoport tulajdonosa

Friss és gyorsfagyasztott készítményeik könnyű elkészíthetőségük, folyamatosan kiváló minőségük, ellenőrizhető eredetük és alacsony zsírtartalmuk révén hozzájárulnak az egész család kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásához. Egyre közkedveltebb termékeik, dinamikusan növekvő értékesítési mutatóik is jelzik, hogy sok háztartásban gondolják úgy, a Gallus produktuma valóban „A mi csirkénk”.

– Úgy látjuk, hogy a fogyasztók és a piac megelégedettsége mellett stabil vállalkozást csak úgy lehet építeni, ha a munkatársaink is jól érzik magukat – mondja a cég filozófiájáról Szabó István, a Gallus tulajdonosa. Nyugat-Dunántúlon gyakorlatilag nincs szabad munkaerő, ha mi a családbarát munkahely ajánlatunkkal segíteni tudjuk azokat, akik másként nem találnának munkát, az mindkét fél számára hasznos.

Ugyanilyen figyelmet fordítunk megváltozott munkaképességű dolgozóinkra is, hisz ők még nagyobb odaadással és becsülettel végzik a munkájukat. Cégcsoportunk összességében kilencszáz embernek ad megélhetést. Ez egy teljesen magyar tulajdonú családi vállalkozástól szerintem komoly eredmény – fűzte hozzá a vállalkozást irányító Szabó István.

Családbarát Vállalat Díj

A Taravisnál tudják, hogy a családbarát szemlélet a vállalati kultúra része. A dolgozók igényeire való figyelés pedig a munkaerő piaci versenyben is előnyt jelent. Ezeket a törekvéseket ismeri el a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom az Év Családbarát Vállalata díjjal. Az elismerések odaítélésével is a mozgalom célja, hogy a fiatalok karrierterveik mellett, a gyermekvállalással kapcsolatos álmaikat is megvalósíthassák.

A magyar családi tulajdonban lévő Gallus cégcsoport a sárvári kft.-jében bevezetett „Családbarát Műszak” komplex programjukért kaptak országos elismerést. A termelés folyamatában valósították meg a részmunkaidős, csúsztatott időrendű munkalehetőséget. A program keretében alkalmazott kollégák mellé mentort állítottak, segítve az érintettek jobb munkába állását és igényeik felmérését.

A Taravis Kft-nél dolgozó egyik házaspár beszámolt róla, hogy három kiskorú gyermekük nevelését másként el sem tudnák képzelni a család-barát műszak nélkül. – Máshol esély sem volt így elhelyezkedni: miután a gyerekeket elviszem az óvodába és az iskolába, a cég által üzemeltetett kisbusszal jutok el a céghez, majd a hatórás műszak után délután kényelmesen odaérek a gyerekekért. Egymás közt kismama műszaknak hívjuk a lehetőséget – mesélte lelkesen az édesanya.

 

Fogyatékosság-barát Munkahely Díj

Az élelmiszeripari kft. idén újra megpályázta és elnyerte a Fogyatékosság-barát Munkahely címet. Idén huszonnyolc cég, köztük nagyvállalatok, közép- és kisvállalkozások, civil szervezetek és költségvetési intézmények vehették át az elismerést.

A Nemzeti Színházban rendezett díjátadón Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár kijelentette, a fogyatékos emberek számára a munka rengeteget jelent, önállóságot, egzisztenciát tudnak teremteni ezen keresztül.

Czibere Károly államtitkár adja át a Fogyatékosság-barát Munkahely Díjat László Ervinnek, a Taravis Kft. HR-vezetőjének

A Taravis Kft. elkészítette esélyegyenlőségi tervét, ezt megismertették a vállalat vezetőivel és a munkatársakkal. Kidolgoztak egy, a fogyatékos munkavállalók felvételét és beilleszkedését segítő részletes programot, és ismertették azt a cég dolgozóival. Külső szakértők bevonásával érzékenyítő tréninget szerveztek. A program sikere, hogy a cég számos különböző pozícióban foglalkoztat megváltozott munkaképességű munkavállalókat, számuk elérte a 27 főt – számolt be eredményeikről László Ervin HR-vezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!