Reklám

2015.11.05. 16:33

A BBC Earth bemutatja a The HUNT-ot Sir David Attenborough narrációjával

A BBC Earth a Magyar Természettudományi Múzeumban mutatta be legújabb műsorát, a The Hunt-ot, amely Sir David Attenborough, korunk legelismertebb és leghíresebb természettudományi műsorvezetőjének közreműködésével készült.

A hazai premieren a résztvevők Jonnie Hughes, a The Hunt producerének testközeli élménybeszámolóját hallgathatták meg, aki a sorozat eddig nem ismert kulisszatitkaiba is betekintést engedett az érdeklődőknek. A BBC Earth legújabb sorozata, a The Hunt - amely az állatvilág legkülönlegesebb ragadozóiról és prédáiról szól - 2015. november 8-tól lesz látható minden vasárnap 17 óra 10 perckor a Digi TV műsorkínálatában.

Az exkluzív sajtóvetítésen bemutatott sorozat az állatvilág kíméletlen vadászatait mutatja be, ahol a nézők nem csak a ragadozók szemszögéből láthatják a vadászat folyamatát, hanem a prédák történeteit és a vadászok stratégiáját is megismerhetik. Továbbá a nézők testközelből élhetik át azt, ahogyan a préda élet-halál harcot vív a túlélésért. Azonban maga a gyilkosság nem is a legérdekesebb rész, mert ahogy megvan a préda, vége a történetnek. Az érdekesség a stratégiában rejlik, a zsákmány elejtésének megtervezése, a cselezés mindkét fél oldaláról. Még soha nem láthattuk ebből a szemszögből a vadászatot, és ez a legnagyobb célja a The Hunt sorozatnak.

„Fő célunk az volt, hogy a nézők úgy érezzék, mintha az állatok mellett lennének az egész vadászat során. Giroszkópos kamerákat helyeztünk fel elefántokra, terepjárókra és helikopterekre, amelyek segítségével sikerült észrevétlenül, különböző szemszögből lencsevégre kapni az eseményeket és végig követni az állatok összes mozdulatát a zsákmány becserkészésétől kezdve, egészen az áldozat elejtéséig.” – mondta Jonnie Hughes, a sorozat producere. (x)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!