2013.05.30. 11:58
Újházy tyúkhúsleves recept
Olvasónk Horváth Andrea receptje
Hozzávalók:
1 tyúk (kb. 2 kg)
30 dkg vegyes zöldség
1 db zeller
1 db karalábé
1 fej vöröshagyma
1 db zöldpaprika
4 db gombafej
1 db paradicsom
4 dkg zöldborsó
10 dkg tisztított karfiol
só
egész bors
gyömbér
Elkészítés:
A megtisztított tyúkot 8 darabra vágjuk. Hideg vízben tesszük fel főni, ha felforrt, lehabozzuk. Megsózzuk, félórai főzés után beletesszük a hagymát, a paradicsomot, a fűszereket, és lassú tűzön tovább főzzük. Ha a tyúk puhulni kezd, hozzáadjuk a metéltre vágott zöldséget, gombát, a rózsáira szedett karfiolt, a karalábét, a zöldborsót és a zöldpaprikát is. Tálalás előtt külön sós vízben kifőzött, házi finom metéltet teszünk a levesbe.