Receptek

2013.05.30. 11:58

Újházy tyúkhúsleves recept

Olvasónk Horváth Andrea receptje

Hozzávalók:

1 tyúk (kb. 2 kg)
30 dkg vegyes zöldség
1 db zeller
1 db karalábé
1 fej vöröshagyma
1 db zöldpaprika
4 db gombafej
1 db paradicsom
4 dkg zöldborsó
10 dkg tisztított karfiol

egész bors
gyömbér

Elkészítés:

A megtisztított tyúkot 8 darabra vágjuk. Hideg vízben tesszük fel főni, ha felforrt, lehabozzuk. Megsózzuk, félórai főzés után beletesszük a hagymát, a paradicsomot, a fűszereket, és lassú tűzön tovább főzzük. Ha a tyúk puhulni kezd, hozzáadjuk a metéltre vágott zöldséget, gombát, a rózsáira szedett karfiolt, a karalábét, a zöldborsót és a zöldpaprikát is. Tálalás előtt külön sós vízben kifőzött, házi finom metéltet teszünk a levesbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!