2013.12.15. 16:19
Töltött káposzta recept
Olvasónk Hadnagy Imréné receptje.
Hozzávalók:
1 kg savanyított káposzta
50 dkg darált hús
50 dkg oldalas vagy sertéslapocka
10-15 dkg rizs
vöröshagyma
2 egész tojás
só
őrölt bors
őrölt köménymag
fűszerpaprika
Elkészítés
A savanyított káposztát sóval, bő vízzel feltesszük főni. (Ha nagyon savanyú, akkor az első „rottyanás” után öntsük le a levét.) Az oldalasból (vagy lapockából) pörköltet készítünk. Az apró kockára vágott vöröshagymát pici olajon megpároljuk, lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, őrölt borsot, őrölt köménymagot, sót, vizet hozzáadva háromszor zsírjára pirítjuk. A darált húsból, rizsből, a 2 egész tojásból, fűszerpaprikát, őrölt borsot, sót hozzágyúrva gombócokat formázunk. A félig megpuhult káposztához hozzákeverjük a félig megfőtt pörköltetés a gombócokat is beleadagoljuk. Addig főzzük, amíg minden belevaló puha nem lesz. (Ha túl híg a leve, vékony világos rántással sűríthetjük.)