Receptek

2014.05.24. 11:31

Recept: Harcsafilé párolt gyümölcsökkel

Olvasónk Kosztelnik Lászlóné receptje.

Hozzávalók:

60 dkg harcsafilé

őrölt fehér bors
10 dkg aszalt szilva
10 dkg aszalt sárgabarack
5 dkg mazsola
2,5 dl fehérbor
1 üveg felezett őszibarackkonzerv
5 dkg vaj

Elkészítés:

60 dkg harcsafilét megmosunk, leszárogatjuk.4 részre osztjuk, majd 1-1 kiskanál sóval, őrölt fehér borssal bedörzsöljük, és félretesszük. 10-10 dkg aszalt szilvát és sárgabarackot harmadára darabolunk és 5 dkg mazsolával 2,5 dl fehérborba áztatjuk. 1 üveg felezett őszibarackkonzerv levét leöntjük, a gyümölcsöket cikkekre vágjuk, 5 dkg forró vajon megfuttatjuk, majd a borba áztatott gyümölcsökkel 5 percig pároljuk. 5 dkg vajon a halfiléket oldalanként 3 perc alatt megsütjük. A borban párolt gyümölcsökkel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!