2014.05.24. 11:31
Recept: Harcsafilé párolt gyümölcsökkel
Olvasónk Kosztelnik Lászlóné receptje.
Hozzávalók:
60 dkg harcsafilé
só
őrölt fehér bors
10 dkg aszalt szilva
10 dkg aszalt sárgabarack
5 dkg mazsola
2,5 dl fehérbor
1 üveg felezett őszibarackkonzerv
5 dkg vaj
Elkészítés:
60 dkg harcsafilét megmosunk, leszárogatjuk.4 részre osztjuk, majd 1-1 kiskanál sóval, őrölt fehér borssal bedörzsöljük, és félretesszük. 10-10 dkg aszalt szilvát és sárgabarackot harmadára darabolunk és 5 dkg mazsolával 2,5 dl fehérborba áztatjuk. 1 üveg felezett őszibarackkonzerv levét leöntjük, a gyümölcsöket cikkekre vágjuk, 5 dkg forró vajon megfuttatjuk, majd a borba áztatott gyümölcsökkel 5 percig pároljuk. 5 dkg vajon a halfiléket oldalanként 3 perc alatt megsütjük. A borban párolt gyümölcsökkel tálaljuk.