2014.05.24. 11:38
Recept: Csokoládékosárkák málnás, fehér csokoládés túrókrémmel
Olvasónk Káplán Erika receptje.
Hozzávalók:
20 dkg tortabevonó étcsokoládéból
pici lufik (annyi, amennyi kosárkát akarunk készíteni)
kevés vaj
A töltelékhez:
50 dkg sovány túró
10 dkg fehér csokoládé
1 tasak vaníliás cukor
3 evőkanál tej
2 dl tejszín
15 dkg málna vagy erdei vegyes gyümölcs (mélyhűtött is lehet)
pár szem málna, pisztácia díszítésnek
Elkészítés
A minilufikat picit felfújjuk, maximum 6 cm átmérőjűre és bekenjük őket vajjal. A csokit egy forró vízbe állított edényben felolvasztjuk. A lufikat belemártjuk, majd sütőpapírra állítjuk. Amikor megszáradtak, megismételjük a műveletet.
Hűvös helyen teljesen megszárítjuk, majd óvatosan leszedjük őket a papírról. A lufikba beleszúrunk egy tűt, és megvárjuk, amíg távozik belőlük a levegő, akkor könnyedén kijönnek a csokiból. A töltelékhez a fehér csokoládét a tejjel egy kis lábosban lassan felolvasztjuk, a túróhoz keverjük, majd a vaníliás cukorral felvert tejszínt is beleforgatjuk.
A végén kerülnek bele a gyümölcsök. Ezzel a krémmel megtöltjük a kosárkákat,málnával és pisztáciával díszítve tálaljuk. A meleg kezeket nem szereti ez az édesség,gyorsan kell dolgozni. Bármilyen krémmel tölthető, fagylalttal is finom.