Receptek

2014.05.24. 11:38

Recept: Csokoládékosárkák málnás, fehér csokoládés túrókrémmel

Olvasónk Káplán Erika receptje.

Hozzávalók:

20 dkg tortabevonó étcsokoládéból
pici lufik (annyi, amennyi kosárkát akarunk készíteni)
kevés vaj

A töltelékhez:
50 dkg sovány túró
10 dkg fehér csokoládé
1 tasak vaníliás cukor
3 evőkanál tej
2 dl tejszín
15 dkg málna vagy erdei vegyes gyümölcs (mélyhűtött is lehet)
pár szem málna, pisztácia díszítésnek

Elkészítés

A minilufikat picit felfújjuk, maximum 6 cm átmérőjűre és bekenjük őket vajjal. A csokit egy forró vízbe állított edényben felolvasztjuk. A lufikat belemártjuk, majd sütőpapírra állítjuk. Amikor megszáradtak, megismételjük a műveletet.

Hűvös helyen teljesen megszárítjuk, majd óvatosan leszedjük őket a papírról. A lufikba beleszúrunk egy tűt, és megvárjuk, amíg távozik belőlük a levegő, akkor könnyedén kijönnek a csokiból. A töltelékhez a fehér csokoládét a tejjel egy kis lábosban lassan felolvasztjuk, a túróhoz keverjük, majd a vaníliás cukorral felvert tejszínt is beleforgatjuk.

A végén kerülnek bele a gyümölcsök. Ezzel a krémmel megtöltjük a kosárkákat,málnával és pisztáciával díszítve tálaljuk. A meleg kezeket nem szereti ez az édesség,gyorsan kell dolgozni. Bármilyen krémmel tölthető, fagylalttal is finom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!